Igaz, hogy nagyon drága halról beszélünk, de ha jót akartok enni, ezt muszáj kipróbálnotok. A köret választás már kicsit nehezebben ment, de törekedtem arra, hogy ne hétköznapi legyen. És ami nagyon fontos, hogy nagyon gyorsan elkészíthető. Íme..
Hozzávalók: -3 gerezd fokhagyma
-30 dkg koktélparadicsom
- egy kis csokor friss bazsalikom
-1 db citrom
- oregano, friss kakukkfű
- olívaolaj
- 4-6 db szardella
- egy kis konzerv jó minőségű fehérbab
- 1 db lilahagyma
- 1 db chili (ha szereted az erőset)
- só, bors
- 2x 20 dkg tonhal steak
1. Lépés: Tisztítsd meg és mosd meg a hozzávalókat. A halakat szeleteld, sózd és dörzsöld be alaposan oreganóval . Készítsd elő a zöldségeket is, vágd fél főre a lilahagymát , csepegtesd le a babot, a paradicsomokat vágd félbe, a fokhagymát vágd finomra.
2. Lépés: Egy serpenyőben 1-2 percig pirítsd a fokhagymát, add hozzá a szardellát, a paradicsomot, a lila hagymát és a babot is. Facsard ki a citrom egyik felének levét, pirítsd még pár percig, majd szórd meg a friss bazsalikommal és kakukkfűvel. Végül facsard rá a citrom másik felét is, ízesítsd sóval és borssal ha úgy gondolod.
3.Lépés: Forrósíts fel egy másik serpenyőt, önts bele egy kevés olívaolajat és oldalanként süsd 1-1 percig, hogy szép rózsaszín maradjon a közepe, kiszárítani nagy bűn lenne.
Tálalás: Halmozd egy tányérra a ragudat, tedd a tetejére a halszeleteket. Locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal és add át magad az ételnek.
Jó Étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése