Mint azt már párszor említettem, hétköznaponként törekszem arra, hogy minél gyorsabban elkészüljön az ebéd, ugyanakkor egészséges is legyen. Nagyon szeretem a rántott, vagy roston csirke mellet is, de most valami új ízre vágytam. Így született meg ez a recept....
Hozzávalók: -25-30 dkg csirkemell
- mandulaliszt
- tojás
- mandulaszirom
- darált dió
- só
- 3 db sárgarépa
- 1 fej lila hagyma
- 1 db cukkini
- 10 fej kisebb gomba
- olívaolaj
Elkészítés:
1. Lépés: A csirkemellet szeleteld 6-8 dkg-os szeletekre és sózd meg enyhén, majd neki is láthatsz a panírozásnak. A sorrend a következő legyen:1.:mandulaliszt
2.: tojás
3.: mandulaliszt
A diós változatnál a következő legyen a sorrend: 1.: mandulaliszt
2.:tojás
3.: darált dió
Ha elkészültél a panírozással roston süsd meg, oldalanként kb 3-5 perc (ha már szép aranysárga a színe akkor jó)
2. Lépés: Hámozd meg és mosd meg a zöldségeket, szeleteld a kedvednek megfelelően és egy kevés felhevített olívaolajon grillezd roppanósra a zöldségeket, ízesítsd egy kis sóval és borssal.
Nagyon fontos, hogy szinte füstöljön az olívaolaj, mert ha hideg olajban kezded el a pirítást, nem lesz roppanós és szerintem ebben ez a legjobb, mert szinte érezni a zöldség frissességét.
Villámgyors ebéd vagy vacsora.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése