Szerencsésnek érzem magam, hogy elkészíthettem ezt az ebédet,ezért köszönet jár apósomnak, hiszen ő szerezte az alapanyagot. Íme....
Hozzávalók: A Szarvasgerinchez:-Kakukkfű
-Só,bors
Körtéhez és az erdei gyümölcshöz:-Vörösbor 3-4dl
-cukor 4ek
-víz 2dl
-Egész fahéj 2-3 rudacska
-Erdei Gyümölcs keverék
-Étkezési keményítő
Fánkhoz:-25dkg főtt burgonya
-30dkg liszt
-2 tojás sárgája
-2dkg élesztő
-kevés cukor az (élesztőhöz)
-5dkg vaj
-só
-tehetünk bele áfonyát vagy kandírozott gyümölcsöket,ezzel is színesebbé téve a fánkot
1.Lépés:A burgonyát meghámozzuk,kockára vágjuk majd puhára főzzük, ha kihűlt burgonyanyomón átnyomjuk.
2.Lépés:Az áttört burgonyához adjuk a többi hozzávalót,a lisztet olvasztott vajat,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt, enyhén sózzuk (ez nem mindig szükséges,ha elég sós a krumpli, erre nincs szükség). Az egészet összegyúrjuk, majd kelni hagyjuk 30-40 perc kb
3.Lépés:Miután megkelt összegyúrjuk még egyszer, hogy ne legyen olyan levegős, nyújtó táblára helyezzük és nyújtófa segítségével 2 cm vastagságúra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
4.Lépés:A kiszaggatott fánkokat nem forró, hanem közepesen meleg olajban kisütjük ,de vigyázzunk, mert ha hideg az olaj megszívja magát, viszont ha forró, nyers marad a közepe. Csepegtetjük...
A Körte és az erdei gyümölcs elkészítése:
1.Lépés:A bort, a vizet és a cukrot bele öntjük az edénybe,bele helyezzük a megtisztított körtéket és addig pároljuk, míg puha nem lesz. A megpuhult körtét félre tesszük.
2.Lépés: A megmaradt levet mártássűrítővel sűrítjük, majd hozzá adjuk az erdei gyümölcs mixet,ne főzzük sokáig mert könnyen szétesnek a gyümölcsök.
A szarvasgerinc elkészítése:
1 Lépés: A húst jó alaposan megmossuk,kb 15 dkg-os szeleteket vágunk belőle, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel jó erősen át dörzsöljük. Fontos hogy a húst közvetlen tálalás előtt frissen süssük, mert így sokkal finomabb és szaftosabb marad. Ki ahogy szereti, úgy süsse, én szeretem ha kicsit rózsaszín a közepe.
2.Lépés:A Húsnak mindkét felét kérgezzük, kb 1-1 perc oldalanként, majd 200C°-os sütőben addig süssük amilyenre szeretnénk. Én amit készítettem kicsit tovább sütöttem kb 10 percet, de így is finom szaftos lett.
Ízlésesen lehet tálalni.
Megjegyzés: A húst pácolni is lehet 2-3 nappal elötte,csak nekem most sajnos nem volt rá időm
A páchoz:étolaj,rózsabors.friss kakukkfű,babérlevél szükségeltetik amibe bele helyezed a húsikat
Jó étvágyat kívánok
2.Lépés:Az áttört burgonyához adjuk a többi hozzávalót,a lisztet olvasztott vajat,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt, enyhén sózzuk (ez nem mindig szükséges,ha elég sós a krumpli, erre nincs szükség). Az egészet összegyúrjuk, majd kelni hagyjuk 30-40 perc kb
3.Lépés:Miután megkelt összegyúrjuk még egyszer, hogy ne legyen olyan levegős, nyújtó táblára helyezzük és nyújtófa segítségével 2 cm vastagságúra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
4.Lépés:A kiszaggatott fánkokat nem forró, hanem közepesen meleg olajban kisütjük ,de vigyázzunk, mert ha hideg az olaj megszívja magát, viszont ha forró, nyers marad a közepe. Csepegtetjük...
1.Lépés:A bort, a vizet és a cukrot bele öntjük az edénybe,bele helyezzük a megtisztított körtéket és addig pároljuk, míg puha nem lesz. A megpuhult körtét félre tesszük.
2.Lépés: A megmaradt levet mártássűrítővel sűrítjük, majd hozzá adjuk az erdei gyümölcs mixet,ne főzzük sokáig mert könnyen szétesnek a gyümölcsök.
A szarvasgerinc elkészítése:
1 Lépés: A húst jó alaposan megmossuk,kb 15 dkg-os szeleteket vágunk belőle, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel jó erősen át dörzsöljük. Fontos hogy a húst közvetlen tálalás előtt frissen süssük, mert így sokkal finomabb és szaftosabb marad. Ki ahogy szereti, úgy süsse, én szeretem ha kicsit rózsaszín a közepe.
2.Lépés:A Húsnak mindkét felét kérgezzük, kb 1-1 perc oldalanként, majd 200C°-os sütőben addig süssük amilyenre szeretnénk. Én amit készítettem kicsit tovább sütöttem kb 10 percet, de így is finom szaftos lett.
Ízlésesen lehet tálalni.
Megjegyzés: A húst pácolni is lehet 2-3 nappal elötte,csak nekem most sajnos nem volt rá időm
A páchoz:étolaj,rózsabors.friss kakukkfű,babérlevél szükségeltetik amibe bele helyezed a húsikat
Jó étvágyat kívánok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése