2014. április 3., csütörtök

Mandulalisztes és darált diós csirkemellek-roppanós grillzöldséggel

Mint azt már párszor említettem, hétköznaponként törekszem arra, hogy minél gyorsabban elkészüljön az ebéd, ugyanakkor egészséges is legyen. Nagyon szeretem a rántott, vagy roston csirke mellet is, de most valami új ízre vágytam. Így született meg ez a recept....

Hozzávalók: -25-30 dkg csirkemell
                    - mandulaliszt
                    - tojás 
                    - mandulaszirom
                    - darált dió
                    - só
                    - 3 db sárgarépa
                    - 1 fej lila hagyma
                    - 1 db cukkini
                    - 10 fej kisebb gomba
                    - olívaolaj
       
Elkészítés:
1. Lépés: A csirkemellet szeleteld 6-8 dkg-os szeletekre és sózd meg enyhén, majd neki is láthatsz a panírozásnak. A sorrend a következő legyen:1.:mandulaliszt
                                                                                    2.: tojás
                                                                                    3.: mandulaliszt

A diós változatnál a következő legyen a sorrend: 1.: mandulaliszt
                                                                          2.:tojás
                                                                          3.: darált dió

Ha elkészültél a panírozással roston süsd meg, oldalanként kb 3-5 perc (ha már szép aranysárga a színe akkor jó)

2. Lépés: Hámozd meg és mosd meg a zöldségeket, szeleteld a kedvednek megfelelően és egy kevés felhevített olívaolajon grillezd roppanósra a zöldségeket, ízesítsd egy kis sóval és borssal.
Nagyon fontos, hogy szinte füstöljön az olívaolaj, mert ha hideg olajban kezded el a pirítást, nem lesz roppanós és szerintem ebben ez a legjobb, mert szinte érezni a zöldség frissességét. 

Villámgyors ebéd vagy vacsora.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése