Hozzávalók:-1 egész csirkemell (bőr nélkül)
-Egy jó marék csiperke gomba
-1 db póréhagyma
-Olívaolaj
-1 e.k vaj
-1 jó pohár fehérbor (azért ne csak a bort lehessen érezni)
-1 Csokor friss petrezselyemzöld
-2-3 dl főzőtejszín
-1 db citrom vagy lime
-só,bors
-1 bögre rizs
1.Lépés: Általában az ilyen gyorsan elkészíthető ételeknél mindig a rizs főzésével kezdek.
A rizs elkészítése: Soha nem szoktam mérleggel kimérni a rizst, bögrét szoktam használni, 1 bögre rizshez 1,5-2 bögre forró vizet öntök. A rizst lepirítjuk, addig míg áttetsző nem lesz majd felöntjük a vízzel. Ha el kezd forrni, le szoktam zárni a tűzhelyet és innentől már fedő alatt meg is puhul mire elkészülsz a raguval.
2.Lépés: A Hozzávalók előkészítése: A pórét és a gombát jó alaposan mosd meg,
3.Lépés: Forrósíts olívaolajat és egy kevés vajat serpenyőben, tedd bele a póréhagymát, löttyintsd meg egy pohár borral és egy kevés vízzel, majd lefedve párold pár percig, ízesítsd sóval borssal, aprítsd finomra a petrezselymet, aztán mehet bele a csíkokra vágott csirkemell a gomba és a tejszín is. Keverd össze és közepes lángon kb 10-15 percig főzd, tálalás előtt facsard rá a citrom egyik felének a levét.
Tálalás: Készíts egy kis kupacot a rizsből a tányér közepére, majd kanalazz a raguból a tetejére és tedd mellé a citrom felét, szórd meg egy kevés frissen vágott petrezselyem zölddel.
Ugye milyen egyszerű?
Jó Étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése