2013. november 5., kedd

Spagetti a tenger gyümölcseivel

Nagyon szeretek tésztát készíteni, enni talán azért, mert gyorsan megvan és finom is! Itt is fontos megjegyeznem azt, ha jót akarsz enni, válaszd a jobb minőséget, mind a tésztából mind a feltétből. 
Igaz, drágábban jössz ki, de megéri! Íme a recept...

Hozzávalók: -Kb 25-30 dkg tenger gyümölcse mix(feldobhatod egy pár friss fekete kagylóval is ha kapsz)
                   -Fél csomag spagetti 
                   -2-3 gerezd fokhagyma
                   -1-2dl paradicsomlé
                   -2db paradicsom
                   -olívaolaj
                   -só,bors
                   -chili paprika
                   -spagetti tészta
                   -kevés fehérbor




1. Lépés: Hámozd meg és mosd meg a hozzávalókat, ha nem friss tengeri herkentyűkkel van dolgod, hanem fagyasztottal, kéz meleg vízben olvaszd ki, majd ha kiolvadt, jó alaposan csepegtesd le. (nagyon fontos az olvasztás, ugyanis ha fagyosan tennéd az edénybe, nagyon sok vizet engedne ki magából és így nagyon híg ragud lenne!

2. Lépés: Tegyél fel egy fazék sós vizet! Közben neki állhatsz a ragu elkészítésének. Egy serpenyőben kevés olívaolajon fonnyaszd meg a vékonyra szelt fokhagymát, ha csípősen szeretnéd, dobj rá egy kis chilit.

3.Lépés: Add hozzá a tenger gyümölcsei keveréket, sózd, borsozd, löttyints rá egy kevés fehérbort, párold-pirítsd kb 8-10 percig (hozzávalótól függ). Kockázz rá 2 db paradicsomot és önts rá egy kevés paradicsomszószt, pár percig főzd, hogy össze érjenek az ízek. Van aki olívásan szereti ezt a receptet, de én jobban szeretem a paradicsomos változatot.

4. Lépés: Dobd bele a tésztát a forrásban lévő vízbe (ne törd el a tésztát, inkább válassz nagyobb edényt)
Minden spagetti tészta más, így a főzési idő ettől függ. Van, hogy már 5 perc alatt jó, de van, hogy kell 7 perc. A lényeg, hogy al dente legyen. Szűrd le, de szigorúan tilos lemosni hideg vízzel, csak csöpögtesd!

5.Lépés: Öntsd rá a tésztát a ragura, rázd össze és tálald minél hamarabb!

Hiszen a tészta is csak frissen jó.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése