2014. február 27., csütörtök

Svéd csirkés saláta - fürjtojással

Sokadszorra is elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen kevés recepttel jelentkezem, körülbelül 20 recept vár arra, hogy megírjam, összeállítsam. A rohanó hétköznapoknak, a gyermeknevelésnek és annak, hogy hetente egy napot újra szakácskodom a blogom látja kárát! No de most mégis sikerült egy kis időre a gép elé ülnöm és ez lett belőle....

Hozzávalók: -12 db fürj tojás
                    - olívaolaj
                    - só,bors
                    - 10-15 juhsajt
                    - 1 csomag póréhagyma csíra
                    - fél csomag ruccola
                    - fél csomag madár saláta
                    - fél jégsaláta
                    - 25 dkg csirkemell
                    - mandula (elhagyható)
                    - rozmaring
                    - pár szelet rozs vagy magvas kenyér
                 
Az öntethez: - kb 1dl tejföl
                    - fél citrom leve
                    - egy löttyintésnyi fehérborecet
                    - 4-6 szardellafilé
                    - egy kis csokor friss kapor

1. Lépés: Moss meg és készíts elő minden hozzávalót, a csirkét csíkozd fel.

2. Lépés:
A fürjtojásról egy pár szót: már régóta meg szerettem volna kóstolni, de a piacokon sajnos nem tudtam hozzá jutni, így maradt a boltban kapható, amiben abszolút nem csalódtam, ugyanis magyar termelőtől származik. Igaz, hogy nagyon pici tojásról van szó és sokan drágának is találják, de én azt mondom, teljesen más íze van mint a sima tyúktojásnak, sokkal intenzívebbnek és tartalmasabbnak mondanám. Nekem nagyon bejött.
Elkészítése: Forrásban lévő sós vízben 2-2,5 percet főzd, majd szűrő segítségével merd át egy tálka hideg vízbe és hagyd kihűlni. Miután kihűlt óvatosan tisztítsuk meg a héjától.

3. Lépés:
Az öntet elkészítése: A kaprot és a szardellákat aprítsd finomra, helyezd egy tálba a többi hozzávalóval együtt és jó alaposan keverd össze.

4. Lépés:
A csirke elkészítése: A felcsíkozott csirkemellet sózd, olívaolajon süsd aranybarnára, ha kész vedd ki egy tálra a csirkemellet és a visszamaradt zsiradékba dobj egy kevés frissen vágott rozmaringot és pirítsd meg benne a kenyeret, isteni lesz ahogy a szaftot magába szívja

5. Lépés:
Tedd egy keverőtálba a zöldségeket, locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal és tépkedd rá a kaprod felét is, laza mozdulatokkal keverd össze az egészet. (én az ilyen salátáknál nem szoktam túlzásba esni az ízesítéssel, mivel az öntetben benne van minden, ami jóízűvé teszi az ételt)

Tálalás:
Halmozd a tányér közepére a salátát, helyezd rá a csirkét, a tojásokat, szelj rá egy kevés juhsajtot. A kenyeret tedd mellé vagy a tányér szélére, tégy az öntetből kedved szerint és máris falhatod :)

Jó Étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése