2013. november 11., hétfő

Zabpelyhes sült alma

Ez a recept nagyon hirtelen jött, és a hideg idő hozta meg az ihletet hozzá, no meg persze, hogy sok almánk van itthon. Imádom amikor keverednek a karácsonyi illatok a lakásban, teljesen más így hazajönni. No de nem akarok untatni senkit, jöjjön az első desszert receptem ....

Hozzávalók:-4 db szép alma

                   -5 dkg vaj
                   -2 db babérlevél
                   -szegfűszeg ízlés szerint
                   -5 dkg zabpehely
                   -10 dkg barna cukor
                   -1 db narancs
                   -1 db citrom 
                   -fahéj
                   -1 löttyintés whisky 

Elkészítés:

1. Lépés: A vaj ne legyen hűtött, hogy könnyedén össze tudd dolgozni a hozzávalókkal, de az is jó, ha fél percre be dobod a mikróba :) Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra 

2.Lépés: Vágd ki az almák magházát, de ne úgy, hogy félbe vágod. Nekem van erre egy célszerszámom, amit csak egyszerűen átszúrok az almán és ki is jött a magház, de késsel is nagyon könnyedén meg lehet oldani a dolgot.Tűzdeld meg az almákat szegfűszeggel.


3.Lépés:  Egy késsel vízszintesen vágd körbe az almádat, nem kel olyan mélyen, csak egy picit. Tedd az almákat egy sütőedénybe. 

Morzsold apróra a babérleveleket, öntsd egy tálba a hozzávalókat és kézzel jó alaposan keverd át. Tömködd a tölteléket a magházba és kívülről is kicsit meg kenheted.

4. Lépés: Tedd az előmelegített sütőbe kb 30-35 percre, süsd addig míg aranybarna és puha nem lesz.

Várj egy kicsit ,hogy hűljön.

Tálalás: Tedd az almát egy tányérra, kanalazd rá a karamelles zabpelyhet, ami lefolyt a tepsi aljára.

Ráadás egy kis vanília fagyi ;)

Isteni finom...


Jó Étvágyat



2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó recept! A Karácsony hangulatát hozza. Ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon egyszerű! És persze örülök, ha kipróbálod! :)

    VálaszTörlés