Ez a recept nagyon hirtelen jött, és a hideg idő hozta meg az ihletet hozzá, no meg persze, hogy sok almánk van itthon. Imádom amikor keverednek a karácsonyi illatok a lakásban, teljesen más így hazajönni. No de nem akarok untatni senkit, jöjjön az első desszert receptem ....
Hozzávalók:-4 db szép alma
-5 dkg vaj
-2 db babérlevél
-szegfűszeg ízlés szerint
-5 dkg zabpehely
-10 dkg barna cukor
-1 db narancs
-1 db citrom
-fahéj
-1 löttyintés whisky
Elkészítés:
1. Lépés: A vaj ne legyen hűtött, hogy könnyedén össze tudd dolgozni a hozzávalókkal, de az is jó, ha fél percre be dobod a mikróba :) Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra
2.Lépés: Vágd ki az almák magházát, de ne úgy, hogy félbe vágod. Nekem van erre egy célszerszámom, amit csak egyszerűen átszúrok az almán és ki is jött a magház, de késsel is nagyon könnyedén meg lehet oldani a dolgot.Tűzdeld meg az almákat szegfűszeggel.
3.Lépés: Egy késsel vízszintesen vágd körbe az almádat, nem kel olyan mélyen, csak egy picit. Tedd az almákat egy sütőedénybe.
Morzsold apróra a babérleveleket, öntsd egy tálba a hozzávalókat és kézzel jó alaposan keverd át. Tömködd a tölteléket a magházba és kívülről is kicsit meg kenheted.
4. Lépés: Tedd az előmelegített sütőbe kb 30-35 percre, süsd addig míg aranybarna és puha nem lesz.
Várj egy kicsit ,hogy hűljön.
Tálalás: Tedd az almát egy tányérra, kanalazd rá a karamelles zabpelyhet, ami lefolyt a tepsi aljára.
Ráadás egy kis vanília fagyi ;)
Isteni finom...
Jó Étvágyat
Nagyon jó recept! A Karácsony hangulatát hozza. Ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésNagyon egyszerű! És persze örülök, ha kipróbálod! :)
VálaszTörlés