2013. december 7., szombat

Roston ponty sütőben sült zöldségekkel

Nagyon szeretem a pontyot, főleg azért, mert frissen be lehet szerezni az év bármely szakában, egészséges és finom is. Sokan csak is kizárólag halászlében tudják elképzelni, félreértés ne essék, én is imádom halászlében, de roston elkészítve sem fogsz csalódni, ezt garantálom :)

Hozzávalók:- 4 db ponty patkó 
                   - 4-6 db közepes méretű sárgarépa
                   - 2-3 db cékla 
                   - 2 fej lila hagyma
                   - 2 e.k. barna cukor
                   - só,bors
                   - olívaolaj
                   - kevés liszt és paprika
                   -1 db citrom 
                   
Elkészítés:
1. Lépés: Hámozd meg a hozzávalókat és szeleteld tetszés szerint (én szeretem ha nem egyformára van vágva) Tisztítsd és mosd meg a halat is.

2. Lépés: Tedd egy tepsibe a zöldségeket, locsold meg olívaolajjal , sózd, borsozd és hintsd meg egy kevés barna cukorral majd told be a 180 C°-os sütőbe 30-40 percre. (A sütési idő általában a céklától függ)

3. Lépés: Miközben sülnek a zöldségek, készítsük elő a halszeleteket. Sózzuk mindkét felét, mert a sótlan halnál nincs rosszabb a világon. Forgasd meg a paprikás lisztben és kevés olajon süsd finom ropogósra mindkét felét, de csak akkor, ha már megsültek a zöldségek, hiszen minden frissen az igazi.

Ez a köret húsokhoz is remekül passzol.

Tálalás: A tányér egyik felére halmozd a zöldséget, a másik felére pedig a ponty szeleteket. 

Frissen reszelt olajos fokhagymával vagy frissen facsart citromlével fokozhatod az élvezeteket! 

Hmmmm....

Jó Étvágyat!
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése