2014. január 15., szerda

Laskagombás Canelloni

Ez a recept igazából egy gomba pörköltnek indult, aztán arra gondoltam, hogy sokkal többet érdemelnek ezek a szép gombák. Utólag azt kell, hogy mondjam jól döntöttem, hiszen remekül sikerült!
Íme...




Hozzávalók a raguhoz: - 4 szelet húsos szalonna
                                    - 2-2,5 dl tejszín
                                    - 1 csokor petrezselyemzöld
                                    - 2 db sárgarépa
                                    - 1 csomag canelloni
                                    - 25-30 dkg laskagomba vagy bármi más fajta gomba
                                    - 1 fej vöröshagyma
                                    - 3-4 gerezd fokhagyma
                                    - 20 dkg trappista és pár kisebb kocka gorgonzola (ínyenceknek)                                         
                                    - só,bors
                                   
Hozzávalók a besamel mártáshoz: -10 dkg vaj
                                                    - 2-3 dl tej
                                                    - 3-4 e.k. liszt
                                                    - pár szál friss kakukkfű  

A ragu elkészítése:
1. Lépés: A zöldségeket és a gombákat tisztítsd meg (a gombához kevés vizet használj, mert könnyen magába szívja a vizet). Készíts elő minden hozzávalót!

2. Lépés: A szalonnát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a hagymát, kevés pirítás után hozzáadjuk a sárgarépát és a gombát is, sózzuk, borsozzuk. Miután kicsit összeesett felöntjük a tejszínnel és 5 percig főzzük. A tűzhelyről félrehúzva szórd meg egy jó marék friss petrezselyemmel.

3. Lépés: A besamel mártás elkészítése: Egy kis fazékban forrald fel a tejet, miután felforrt, olvaszd fel a vajat, hintsd meg a liszttel és keverd el csomómentesre. Ezután állandó kevergetés mellett szép lassan öntsd hozzá a forró tejet, fűszerezd sóval és borssal. Én plusz bolondításnak szoktam bele szórni egy kis kakukkfüvet, így még ellenállhatatlanabb lesz a mártás. Sokan azt mondják, hogy a besamelnek nagyon sűrűnek kell lennie, de én inkább a közepes sűrűséget szoktam választani, mert sokkal könnyebb vele dolgozni.

4.Lépés: Vajazz ki egy tepsit. Ezután kezd el töltögetni a ragut kiskanál segítségével, minden egyes kis hengeredbe (jó móka). A megtöltött hengereket fektesd egymás mellé, terítsd szét rajta a besamelt és szórd meg a kedvenc sajtoddal, vagy ami éppen van a hűtődben. Előmelegített sütőben(175-180 C°-on) Kb. 20-25 percig süsd (ez tészta függő)

Frissen fogyaszd, hiszen a tészta frissen jó!

Jó Étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése