2014. január 16., csütörtök

Serpenyős tonhal steak-meleg paradicsomos babraguval

Régóta szerettem volna megkóstolni a friss tonhalat. Most kaptam is az alkalmon, nem bántam meg. 
Igaz, hogy nagyon drága halról beszélünk, de ha jót akartok enni, ezt muszáj kipróbálnotok. A köret választás már kicsit nehezebben ment, de törekedtem arra, hogy ne hétköznapi legyen. És ami nagyon fontos, hogy nagyon gyorsan elkészíthető. Íme..

Hozzávalók: -3 gerezd fokhagyma
                    -30 dkg koktélparadicsom
                    - egy kis csokor friss bazsalikom
                    -1 db citrom
                    - oregano, friss kakukkfű 
                    - olívaolaj 
                    - 4-6 db szardella
                    - egy kis konzerv jó minőségű fehérbab
                    - 1 db lilahagyma
                    - 1 db chili (ha szereted az erőset)
                    - só, bors
                    - 2x 20 dkg tonhal steak


1. Lépés: Tisztítsd meg és mosd meg a hozzávalókat. A halakat szeleteld, sózd és dörzsöld be alaposan oreganóval . Készítsd elő a zöldségeket is, vágd fél főre a lilahagymát , csepegtesd le a babot, a paradicsomokat vágd félbe, a fokhagymát vágd finomra.

2. Lépés: Egy serpenyőben 1-2 percig pirítsd a fokhagymát, add hozzá a szardellát, a paradicsomot, a lila hagymát és a babot is. Facsard ki a citrom egyik felének levét, pirítsd még pár percig, majd szórd meg a friss bazsalikommal és kakukkfűvel. Végül facsard rá a citrom másik felét is, ízesítsd sóval és borssal ha úgy gondolod.

3.Lépés: Forrósíts fel egy másik serpenyőt, önts bele egy kevés olívaolajat és oldalanként süsd 1-1 percig, hogy szép rózsaszín maradjon a közepe, kiszárítani nagy bűn lenne.

Tálalás: Halmozd egy tányérra a ragudat, tedd a tetejére a halszeleteket. Locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal és add át magad az ételnek.

Jó Étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése