2013. október 22., kedd

Őszi gyümölcsös saláta, kecske sajttal, mézes diós csirkemellel

Ami azt illeti ez a recept hirtelen jött, eredetileg egy teljesen más salátát szerettem volna készíteni, de végül ez lett belőle. Gyors és nagyon finom, így ősszel pedig kihagyhatatlan.



Hozzávalók:-1 marék dió
                   -1 db alma
                   -1 fürt szőlő
                   -10 szem koktél paradicsom(kihagyható)
                   -fél fej jégsaláta
                   -1 kis csomag ruccola
                   -fél kecskesajt
                   -1 db körte
                   -méz
                   -olívaolaj
                   -só,bors
                   -fél citrom leve
                   -20-25dkg csirkemell

Elkészítés:1.Lépés:Mindent alaposan moss meg(a ruccolával bánj óvatosan)

                2.Lépés:A gyümölcsöket és a salátát tetszés szerint aprítsd (Én nem szeretem ha szabályosra van vágva minden) Helyezzük egy tálba a hozzávalókat, óvatosan keverjük össze a kezünk segítségével.
                  
                3.Lépés: Készíts egy kis tálkába olívaolajos-citromos öntetet 

Az öntethez:-só,bors
                   -fél citrom leve
                   -5-6 e.k. olíva olaj
                   -1 e.k. fehérborecet
            
A csirke elkészítése: csíkozz fel kb 20-25 dkg csirkemellet, enyhén sózd. Egy serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott diót, ha megpirult öntsd ki a deszkára vagy a pultra, hogy le tudd pirítani a csirkemellet, ha szép aranysárga, mehet hozzá a méz, de vigyázz el ne égesd, csak karamellizáld, szórd rá a diót, rázd össze és kész is.

Tálalás: Halmozd a salátát a tányér közepére, a tetejére önts annyi csirkét amennyit szeretnél szórd meg egy kevés kecskesajttal, és annyi öntetet amennyi jól esik.

Jó Étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése