Hozzávalók(4-6főre):-300ml tejföl vagy tejszín
-2 darab citrom
-2 gerezd fokhagyma
-1 marék friss kakukkfű
-3 marék reszelt parmezán
-só,bors
-1 kg csicsóka
-2 marék zsemle morzsa
- olívaolaj
-1 csokor kakukkfű vagy petrezselyemzöld
-4 db pisztráng
A csicsóka elkészítése:
1.Lépés:Hámozd meg a csicsókát,vágd fel ceruza vastagságúra. Melegítsd elő a sütőt 220 C°-ra
2.Lépés: Egy mély tálban keverd össze a tejszínt vagy a tejfölt, a citromlevet, a fokhagymát és a parmezán egy részét, ízesítsd sóval és borssal. Dobd bele a csicsókát. Alaposan keverd el és tedd hőálló edénybe.
3.Lépés: A zsemlemorzsát keverd össze a kakukkfűvel és a maradék parmezánnal, az ízesített morzsát egyenletesen szórd rá a csicsókára a tetejét locsold meg egy kevés olíva olajjal. Nagyjából 45 percig süsd, de mindenképp addig míg a csicsóka puha a morzsa pedig aranybarna nem lesz.
A pisztráng elkészítése:
1 Lépés: Tisztítsd meg a pisztrángokat, majd irdald be ,így jobban átjárják a fűszerek és jobban átsül.
2.Lépés: Sózd, borsozd a belsejét tömd tele fűszernövényekkel ízlés szerint, tégy bele pár karika citromot is, locsold meg olívaolajjal
3.Lépés: 240 C°-os sütőben 12 percig süsd, így finom szaftos marad.
Tálald ízlésednek megfelelően!
Jó Étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése