2013. október 14., hétfő

Rozmaringos Sütőtök Krémleves

A sütőtök számomra igen kedvelt zöldség, csak azt sajnálom hogy nem lehet hozzájutni egész évben. Szerencsémre most pont szezonja van, így ezért döntöttem ,hogy ezzel az egyszerű, de igen finom levessel indítok.


Hozzávalók:-0,5-1kg Sütőtök
                 -1 Fej vöröshagyma
                 -3-4 gerezd fokhagyma
                 -1 szál rozmaring
                 -Olivaolaj
                 -só,bors
               
1.Lépés: A tököt,hagymát és a fokhagymát meghámozzuk. Miután ez megtörtént felkockázzuk a tököt, a fokhagymát vékonyra szeljük, a hagymát és a rozmaringot apróra vágjuk.

2.Lépés: Egy ek olíva olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd a fokhagymát és a rozmaringot,de vigyázzatok: ne pirítás történjen mert a fokhagyma gyorsan keserű tud lenni.

3.Lépés: Rá öntjük a felkockázott tököt,sózzuk (azért szoktam az elején sózni,hogy levet engedjen) pár keverés után felöntjük (legjobb zöldség alaplével,de otthon erre sajnos nincs ideje az embernek így marad a víz) Hogy sűrű levest kapjunk, ne vigyük túlzásba a felöntést ,csak hogy éppen el lepje a tököt.
Kb:.20-25 percig főzzük, majd a tűzhelyről félre húzva rúdmixer segítségével pürésítjük, szükség szerint utána ízesítünk sóval, kevés borssal ,forraljuk fel még egyszer (ha nem lett elég sűrű,akkor egy kevés étkezési keményítőt kis vízzel keverjünk ki és hozzáöntve gyorsan megoldja a problémát, természetesen ez újabb forralást igényel)

4.Lépés: Piríthatunk mellé bármilyen  magot amit találunk otthon, ez már csak ízlés kérdése.

Jó Étvágyat Kívánok ;)

1 megjegyzés: